THE BIG E

Idag var jag och fem andra tjejer från mitt område vid Big E uppe i Massachusetts (ca. 40 minuter bort). Big E är ett jättestort nöjesfält med karuseller, cirkus (bästa jag sett hittills), kameler och elefanter att rida på, hästshow, uppträdanden (bl.a. var The beach boys där) och massa annat. Vi träffade även några soldater från The U.S Army.

 Vi hade väldigt roligt och tjejerna var jättetevliga (första gången jag träffade dem). 

Till lunch testade jag Corndog, en friterad korv på pinne. Kan inte direkt påstå att det var gott! Såg även en äkta amerikan som gick och åt på ett stort köttstycke som om det vore en glass. 

Innan jag åkte iväg imorse hann jag med ett skypesamtal med släkten, dem verkar klara sig rätt hyfsat trots min frånvaro. 💕

Har haft en kanonhelg! 

PUSS 







BONFIRE

Myser vid vår bonfire ikväll. Har varit omkring tjugo personer här allt som allt, mycket liv och rörelse. Vi grillade s'mors, lekte och hade det mysigt. Minstingen somnade i mitt knä tillslut. Det har varit en intensiv vecka och jag är himla trött. 

PUSS 




FULLT UPP

I onsdags firade vi Nicole, jag hade gjort tårta tillsammans med de två yngsta och alla barn hade gjort fina grattiskort. Vi åt tårta och hade mysigt, men firandet eskalerade snabbt och förvandlades till tårtkrig! 

Igår träffade jag två andra AuPairer, en tjej från Tyskland och en från Österrike. Vi åt frozen yoghurt vid Sweet Frog och promenerade sen till TJ Maxx (en billig allt-i-allo affär) där vi kollade på träningskläder. Jag hittade ett par jättesköna byxor och en långärmad tröja för runt hundralappen. Började inte jobba fören vid fem på eftermiddagen igår och då hade jag hand om de två minsta och när dem gått och lagt sig kollade jag lite på New Girl och Lost. 

Idag skulle alla fyra barnen till tandläkaren, därefter skjutsade jag de tre äldsta till skolan och jag och minstingen åkte hem (efter ett återbesök vid tandläkaren pga att hon glömt sin Barbie). När Nicole kom hem åkte jag till gymmet och ikväll är jag hemma med barnen. Nicole är bortrest över helgen och Larry jobbar, så vi ska passa på att dekorera huset inför halloween! 

PUSS










MYSDAG

Idag har varit en härlig dag. Jag var ledig mellan 09-15.30 så jag passade på att gymma lite och ta en långpromenad med en av hundarna, Zoey. Det var soligt och runt 23 grader så vi promenerade i nästan 2 timmar, jätteskönt. Vi gick bland annat ner till Connecticut River och satt där ett tag. Kanonfint! Väl hemma igen så skypade jag med familjen hemma i Sverige, alltid lika trevligt! 💕

Nu ikväll var jag hemma med de två yngsta medan Nicole var med de äldsta på gymnastik. Vi gjorde grattiskort och en tårta till Nicole eftersom hon fyller år imorgon! 🎉 

PUSS




ÄPPELPLOCKNING

Vi var och plockade äpplen idag på en enorm gård. En traktor med vagn kom och hämtade oss vid gårdsbutiken och släppte av oss på olika ställen längs en grusad väg. På varje stopp kunde man plocka massa olika frukter, bl.a. päron, persikor, massor av äppelsorter, olika bär och pumpor. Det var himla roligt och trevligt! 

PUSS














RIKTIGT HÄRLIG DAG

Nu är jag på väg hemåt från NYC. Vi har haft en jättetrevlig dag, men tyvärr blev den kortare än önskat.. Så vi planerar en ny trip redan nästa helg igen! Jag måste erkänna att det var skönt att prata svenska för en dag, men komiskt nog kom vi av oss ibland och pratade engelska med varandra och svenska med folk runt omkring. Himla snurrigt. 

Nu ska jag hem och ta ett härligt bad och sen gosa ner mig i soffan framför en film, om inget annat kommer upp vill säga. 

PUSS






NYC - igen

Sitter på bussen på väg till New York City, ska träffa Caroline, Dalia och Amanda (de svenskar jag mötte på Arlanda). Just nu sitter jag här och äter en egg and bacon hardroll, MUMS. 

Höll på att inte komma med 10.00 bussen eftersom den var full, så fick en biljett för bussen som skulle gå vid 11.00 istället. Men jag gick och pratade med busschaffören på den tidigare bussen och jag hade tur, han hade en plats till övers. Så; NYC here I come! 

PUSS 




WEST HARTFORD

Just nu sitter jag i gallerian i West Hartford (ungefär 20 minuter från South Glastonbury) tillsammans med Melanie, en aupair från Frankrike. Vi har shoppat lite på Forever21 och nu äter vi varsin supergod glass. Hon visar mig runt lite eftersom det är första gången jag är här.   Vi har himla trevligt vill jag påstå!! 

PUSS 




GYM

Kom precis hem från gymmet. Efter en och en halv timmes rumppass kan jag knappt gå, kommer nog behöva rullstol imorgon.. 

Ska äta lite lunch nu och sen ska Nicole visa mig det "fina" kvarteret här i stan, ska bli kul att se. 

Ikväll ska jag antingen med familjen till några av deras vänner och bada jacuzzi och ha bonfire, eller så ska jag träffa någon av de andra AuPairerna i stan, får se hur det blir. Imorgon blir det iallafall åter en tur till mitt älskade New York City! 

PUSS 





TORSDAG

Kom precis hem från mitt livs första Yoga-pass! Jäkligt svårt var det måste jag säga, får testa lite mer innan jag utrycker mig om ifall jag gillar det eller inte 😉

I morse var jag själv med alla fyra barnen (oförberett) eftersom Nicole var sjuk. Så jag väckte dem, fick dem att klä på sig, gjorde frukost och lunch åt dem och följde dem till bussen. Gick förvånansvärt bra! Är lite stolt över mig själv. 

Nu ska jag köra en sväng i stan för att förbättra mitt lokalsinne lite och lära mig vägen till gymnastikhallen och frisörsalongen (sen hem igen såklart). Nicole är lite nervös eftersom jag inte fått min amerikanska telefon än och därför varken har GPS, 3G eller kan ringa. Wish me luck!

PUSS 



WACKY WENDESDAY

Idag var "Wacky Wendesday", vilket innebär att barnen slutade skolan tidigare än vanligt (samma varje onsdag). Jag och mamman hann dock med en hel del! Hon introducerade mig på gymmet, vi tränade lite, köpte nya löparskor till mig, åt lunch på en jättemysig restaurang och jag "övningskörde" igen. Min bil är otroligt skön och lätt att köra, är helt kär i den! 

Eftermiddagen idag var ganska lugn. Jag hade hand om barnen medan mamman var på ärenden å pappan jobbade. Vi grävde efter skatter, gjorde en by för alla älvor och klättrade i träd. Sen var det dags för fotboll på två olika platser på samma tid... Jag och de två minsta for på en och mamman och de två äldsta på den andra. Den här gången körde jag helt själv - dock efter mamman eftersom jag inte har någon som helst aning om vart jag är, vart jag ska eller hur jag hittar hem än, men det löser sig nog! 

Dags att sussa, ska testa lite Yoga imorrn! ;-)

PUSS

MORGON

Åt just frukost ute i solen i sällskap av tre av familjens hundar. En av våra två greyhounds sprang som en dåre runt hela gården. Men än har jag inte sett dem springa så snabbt dem kan vilket är omkring 80km/h. Kommer bli en upplevelse att se!
 
Till frukost åt jag en jordnötssmör och sylt-macka - måste ju testa allt som är typiskt amerikanskt. Det var dock inte jättegott. Just nu är jag själv med den äldsta pojken som är sjuk. Han ligger och sover vilket innebär att hela huset är tyst och jag kan i stort sett göra vad jag känner för. 
 
Idag ska jag köra bil här för första gången och jag kan erkänna att jag är lite nervös! Dock kommer jag få en Land Cruiser  som sägs vara okrossbar, lite lugnande iallafall! ;-) 
 
PUSS 
 


 



 

REGN

Idag har varit en regnig och kylig dag. Det har även varit en lugn dag. Alla fyra barn var i skolan på förmiddagen och ingen av dem hade några aktiviteter på kvällen, vilket är ovanligt!

 Jag och mamman gick igenom hela huset och hon visade mig allt nödvändigt. Sen hjälpte hon mig hitta billiga flyg från Sverige och föreslog olika destinationer jag kunde besöka i USA. 

När minstingen kom hem myste vi framför en film på soffan tills resten av barnen kom hem. Då var det läxor och städning som gällde. 

Efter kvällsmaten gjorde jag barnen redo för sängen, sen tittade vi lite på Star Wars innan det var dags att sova. 

Nu har jag slängt mig på sängen med en påse M&Ms och ska se vilken film som helst som innehåller Heath Ledger. 

PUSS



HÄRLIG SÖNDAG

Idag har varit en härlig dag. När jag klev upp vid 9 var det bara jag och Nicole (mamman) hemma, så vi åkte iväg och åt frukost på ett äkta amerikansk café. Därefter gjorde vi ärenden och hon visade mig runt lite. Området dem bor i är jättemysigt och hemtrevligt. 

När vi kom hem gjorde jag mig redo för att ta ett bad och min värdmamma gav mig en tvål som doftade jättegott! Den hade hon tydligen lyckats köpa när vi var i affären utan att jag märkte det. Badrummet är mysigt och väldigt avslappnande. 

Vi har bara tagit det lugnt och latat oss idag. Jag skypade med familjen hemma i Sverige och visade dem huset och dem fick även träffa barnen, Larry (pappan) och hundarna. 

Har lekt ute på gården på eftermiddagen och nu sitter jag i soffan tillsammans med minstingen och ser film. 

PUSS









KVÄLLSPASS

Har precis lagt barnen och äntligen fått gå och lägga mig i sängen efter en lång dag! Föräldrarna är ännu på bröllop och mammans kusin som kom och hjälpte mig har åkt. Det är tyst i hela huset. 

Efter middagen ikväll skulle alla bada eller duscha, det gick smidigt och bra eftersom alla visste vad som förväntades av dem. Efter det var det glass och film som stod på schemat. 

Alla fyra var väldigt trötta och sover redan sött, även jag somnar nog snart. 

PUSS

LÖRDAG

Just nu vilar vi allihop, även hundarna. Jag har passat på att packa upp det sista av mina saker och nu ligger jag bara på sängen och halvsover. 

Idag har det varit tre fotbollsmatcher ungefär samma tid och förmiddagen var lite kaos. Till lunch åt barnen Grilled Cheese (ungefär som toast) och pappan gjorde en kycklingrulle till mig. 

Ikväll ska föräldrarna på ett bröllop, så jag erbjöd mig att ta hand om barnen (istället för att mammans kusin skulle komma) medan dem är iväg. Första gången själv med dem alla fyra, går säkert bra! 

PUSS













NY VARDAG

Idag var min första heldag tillsammans med min värdfamilj!

Dagen började 7.30. När jag kom ner i köket fick jag en tallrik med scrambled eggs och jordgubbar som den äldsta sonen hade förberett åt mig, riktigt gott. Sen skjutsade vi de tre äldsta till skolan och jag fick gå med in och se. Efter det följde lite ärenden och jag och minstingen tog en sväng till biblioteket. 

På eftermiddagen var jag själv med minstingen medan mamman gjorde ärenden och sen kom resten av barnen hem. På eftermiddagen fick jag ett armband av äldsta sonen och sen ville han måla mina naglar (första gången i sitt liv han gjorde det, riktigt stolt). 

Mot kvällen kom pappan hem med pizza, vi grillade s'mores (en macka gjort av kex, grillade marsmallows och choklad), kastade boll och lekte "hide and seek flashlight" (kurragömma med en ficklampa). Dagen har varit intensiv och nu är jag helt slut. 

Jag har verkligen klickat med både barnen och föräldrarna vilket känns jätteskönt! Äldsta dottern ville till och med sova med mig i natt (2:a natten), men det får vänta någon månad tror jag nog ;-)

PUSS



SOUTH GLASTONBURY

Nu la jag mig precis i sängen hos min värdfamilj. So far, so good. Jag blev hämtad på AuPair Academy strax innan fyra idag men vi var inte "hemma" fören vid sju.. Det var bilkö nästan hela vägen och därför tog resan 1,5 timme längre än i vanliga fall... Så jag och Nicole (min värdmamma) pratade en hel del och jag passade även på att sova lite. Vi stannade till på vägen och köpte mat på Subway (första gången för mig).

När jag kom fram mötte alla fyra barnen mig med teckningar som dem gjort, sen visade dem mig runt i huset innan jag såg film tillsammans med dem två yngsta. 

Just nu åskar och blixtrar rejält det över oss, vilket skrämmer en av familjens fyra hundar. Förhoppningsvis lugnar vädret ner sig snart så att hon kan få sova. 

Det har varit en väldigt lång och intensiv dag, så nu är det äntligen dags att säga godnatt! 

PUSS

NEW YORK CITY

Har tillbringat de två senaste dagarna på olika kurser mellan 08.00 - 16.00. Kurserna har varit väldigt långtråkiga men människorna jag har lärt känna har gjort vistelsen här otroligt kul! 

På kvällarna har vi åkt in till New York City (fem minuter iväg) där vi har turistat mer än någonsin! Frihetsgudinnan, Ground Zero, Time Square, Rockerfeller Center, Grand Station är några av de ställen vi har besökt. 

Just nu sitter vi alla och väntar på att våra värdfamiljer ska komma och hämta oss. Humöret är på topp samtidigt som nervositeten ligger som ett täcke. Det ska bli otroligt kul att äntligen få träffa min familj och få komma "hem", men det är tråkigt att splittras från dem jag umgåtts med här på AuPair Academy i tre dygn. 











 

ANKOMST

Kröp precis ner i en av de skönaste sängar jag sovit i någonsin. Jag delar rum med en tjej från Frankrike - Amy, även hon ska bo i Connecticut när AuPair Academy är slut.

Idag har varit en lång men fantastisk dag. Den började med att vårt flyg från Arlanda blev cirka en timme försenat p.g.a. att en hund befann sig på landningsbanan. Därefter flög vi 8,5 timmar och blev sen hämtade av en shuttlebuss som tog oss till hotellet här i New Jersey. Från hotellrummets fönster ser vi Manhattan, riktigt häftigt!

Jag och de andra fem tjejerna som också flög från Arlanda kommer riktigt bra överens och tidigare idag tog vi en buss till Wal-Mart där vi köpte lite nödvändigheter och sedan åt middag, på McDonalds - såklart! Vi har även hunnit med ett besök på Starbucks. Hotellet har ett eget där vi AuPairer får 20% rabatt; vi klagar inte på tillvaron just nu!

Imorgon börjar allvaret. Wake-up-call vid 06.00 och därefter fortlöper dagen med kurser av alla de slag. Så nu är det verkligen dags att sova, ska bli otroligt skönt!!

PUSS


GATE 18

Nu sitter jag tillsammans med Caroline (en av de andra AuPairerna) utanför gaten och väntar på att boarda planet. Nu finns ingen återvändo.

Väl framme på Newark flygplats i New Jersey blir vi hämtade av en shuttlebuss som ska ta oss till AuPair Academy där vi ska tillbringa tre dagar. Just nu hoppas vi bara att hotellet har WiFi.

PUSS


PÅ ÅTERSEENDE

Idag lämnade jag Gotland - världens bästa ö. Samtidigt lämnade jag världens bästa människor. Det var otroligt jobbigt att krama alla "hejdå" på terminalen och det var med ett tungt hjärta jag stod ute på däck och såg mitt hem försvinna vid horisonten. En och annan tår föll ner för mina kinder. Men det är inget farväl, bara "på återseende"!

Kl. 09.05 lyfter jag och fem andra tjejer (som även dem ska vara AuPairer) från Arlandas utrikesterminal. Då börjar vårt livs hittills största resa. Mina förväntningar på mitt kommande år är höga och jag är otroligt taggad!

PUSS


FLYTT TILL USA

Jag har blivit uppmuntrad till att starta en blogg med tanke på att jag flyttar till South Glastonbury, Connecticut om fyra dagar. Mina vänner och min familj vill kunna ta del av mina upplevelser och följa mig på andra sidan jorden. 
 
Det har varit en lång process fram till där jag är idag och jag har bland mycket annat varit tvungen att genomgå hälsoundersökningar, intervjuer, läkarbesök, ambassadbesök och psykologitest för att bli godkänd. Alla papper och blanketter jag behövt fylla i har drivit mig till vansinne vid flera tillfällen, men taknen på vad resultatet skulle bli fick mig att kämpa på. Idag fick jag dock mitt internationella körkort vilket var det sista steget i processen och jag är nu redo för att jobba, studera, köra bil och leva i USA.  
 
PUSS